Lahden seutu - Lahti Region Oy

Lahden seutu - Lahti Region Oy on seudullinen markkinointiyhtiö, joka vastaa Lahden seudun imago-, asumisen, matkailun ja tapahtumien markkinoinnista sekä matkailu- ja tapahtumapalveluiden myynnistä ja seudun matkailuneuvonnasta.

 

Vuoden 2015 alusta Lahden seutu – Lahti Region Oy:llä on sen 100 %:sti omistama tytäryhtiö Lahti Events Oy, joka vastaa kansainvälisten suurtapahtumien järjestämisestä. Alkuvaiheessa Lahti Events Oy vastaa 2015 ja 2016 Salpausselän maailman cupin kisojen järjestämisestä sekä vuoden 2017 talviurheilun MM-kisojen järjestelyistä markkinoinnin, myynnin sekä asiakaskokemuksen osalta.

Lahti Events Oy:n pääomistuksesta vastaa Lahden kaupunki erillisellä sopimuksella.

Vuonna 2016 yhtiön uusiksi osakkaiksi liittyivät Päijät-Hämeen kunnista Hartola ja Sysmä. Lisäksi Nastolan kunnan liittyessä Lahden kaupunkiin ja Hämeenkosken kunnan Hollolaan Lahden ja Hollolan omistusosuudet kasvoivat.

Lahden seutu – Lahti Region Oy:n konsernin liikevaihto 2,7 MEUR vuonna 2015

Yhtiön omistusosuudet vuonna 2016
Lahti 60 %
Hollola 12 %
Orimattila 8 %
Asikkala 4 %
Kärkölä 3 %
Padasjoki 2 %
Hartola 2 %
Sysmä 2 %
Omat 7 %

Henkilöstö
Emoyhtiön Lahti Region Oy:n palveluksessa on vuonna 2016 yhteensä 11 työntekijää ja tytäryhtiö Lahti Events Oy:n palveluksessa 14 työntekijää.


Lahden seutu - Lahti Region Oy:n hallitus  2016-2017


Helena Maattola, hallituksen puheenjohtaja
matkailualan asiantuntija, Hollola, Lahden seutu – Lahti Region Oy:n hallituksen puheenjohtaja 1.1.2013 lähtien, kattava ja pitkäaikainen matkailukeskusosaaminen, vapaa-ajan ja kokousmatkailun asiantuntija.

Lasse Mikkelsson, hallituksen varapuheenjohtaja
Liikuntakeskus Pajulahti, Lahti, toimitusjohtaja/rehtori, hyvinvointi- ja liikuntamatkailun asiantuntija, kolmannen sektorin toimija.

Päivi Koskela, hallituksen jäsen
Linna Hotelli, Hartola, toimitusjohtaja
matkailualan yrittäjä, lähiruoka, hyvinvointipalvelut ja innovatiivinen majoitus- ja maaseutumatkailu.

Jaakko Mattila, hallituksen jäsen
Suomen Megamyyntiareenat Oy, Orimattila, toimitusjohtaja, yrittäjä, vähittäiskauppa, tapahtuma- ja urheilumarkkinoinnin asiantuntija.

Emilia Mäki, hallituksen jäsen
Lahden Sibeliustalo Oy ja Lahden Messut Oy, Lahti, toimitusjohtaja
tapahtuma-alan asiantuntija, alan yritysten johtaminen, kotimaisten ja kansainvälisten tapahtumien sisältösuunnittelu, myynti, markkinointi ja tuotanto.

Timo Seppänen, hallituksen jäsen
kiinteistöalan asiantuntija, Lahti, aktiivinen Lahden seudun Asumisen Foorumin jäsen, pitkä kiinteistöalan kokemus vuodesta 1982 lähtien.

Jukka Suominen, hallituksen jäsen
hallitusammattilainen, Lahti, Rederiaktiebolaget Eckerö (Eckerö Line ym) hallituksen puheenjohtaja, Huhtamäki Oyj:n hallituksen vpj sekä aiemmin mm. Fiskars Oyj Abp:n sekä Autoliiton hallituksen jäsen, ex-Silja Line konsernijohtaja.

Pertti Timonen, hallituksen jäsen
Osuuskauppa Hämeenmaa, Lahti, toimialajohtaja
pitkäaikainen kokemus hotelli- ja ravintola-alan johtamisesta, matkailun ja tapahtumien yhteistyön merkityksen vahva kannattaja.

Jussi Voutilainen, hallituksen jäsen
4Event Oy, Lahti, toimitusjohtaja, omistaja,
hyvinvointiohjelmat ja -tapahtumat, hyvinvointi- ja liikuntamatkailu sekä yritystapahtumien asiantuntija.

Ari Yrjölä, hallituksen jäsen
Lehmonkärki, Asikkala, matkailuyrittäjä,
aktiivinen Päijänteen ja vesistömatkailun edistäjä ja kehittäjä, yritys-, ryhmä- ja kokousmatkailun asiantuntija, vapaa-ajan, kokous- ja maaseutumatkailun asiantuntija.