Tietoa Lahden seudusta

 

 

Lahti ja Lahden seutu

Lahden seutu on Suomen viidenneksi suurin kaupunkiseutu ja 200 000 asukkaan elinvoimai­nen keskus. Lahden kaupunki sekä ympäröivät Asikkala, Hollola, Hämeenkoski, Kärkölä, Nastola, Orimattila ja Padasjoki muodostavat moni-ilmeisen kokonaisuuden, jossa urbaani kaupunkielämä ja idyllinen maaseutu kirkonkylineen ovat vain vartin ajomatkan päässä toisistaan. Se on elämänlaatua, johon on helppo ihastua.

Asuminen

Yli 100 000 asukkaan Lahti on kaupunki kaikilla urbaaneilla herkuilla, mutta inhimillisessä mittakaavassa. Pääkaupunkiseutuun verrattuna merkittävin ero löytyy asumisen hinnassa, eikä tuo ero ole vähäinen. Vai mitä sanot siitä, että pääkaupunkiseudun 49 neliötä voi Lahdessa muuttua 94 neliöksi?
lahtiregion.fi/asuminen

Liikunta

Lahti ja Lahden seutu tarjoavat liikunnan ystävälle liki hengästyttävän määrän eri vaihtoehtoja aerobicista yösuunnistukseen saakka. Sykettä taas rauhoittavat luonnonkauniit maisemat, monipuolinen polveileva maasto sekä upeat vesistöt, joihin kaikkiin on vapaa pääsy vuoden jokaisena päivänä. Lahdessa liikunnan ilo on aitoa iloa.
lahtiregion.fi/tuleliikkumaan 

Opiskelu

Lahdessa opiskelee joka vuosi huikeat 25 000 opiskelijaa. Eikä ihme. Oppilaitos- ja suuntautumisvaihtoehtoja riittää, koulutus on tasokasta ja opiskelijaelämä värikästä. Pääkaupunkiseutuun verrattuna myös asuminen on edullista ja vuokra-asunto helppo löytää. Lahdessa opiskelijaelämäkin on täyttä elämää.
lahtiregion.fi/asujaela/opiskelu
korkeakoulutusta.fi

Tapahtumat ja messut

Mitä Lahdessa tapahtuu? Vaikka mitä! Konsertteja, näyttelyitä, teatteria, elokuvia ja muita elämyksellisiä aktiviteetteja riittää niin korkea- kuin alakulttuurin ystäville. Kattausta täydentävät laajennetun Lahden messuhallin värikkäät tapahtumat. Ja viimeistelystä vastaavat tiheätunnelmaiset urheilutapahtumat ympäri vuoden. Lahdessa tapahtuu myös tänään.
menoinfo.fi 

Yritystoiminta

Lahti elää yrityksistä. Siksi me panostamme aktiivisesti niiden toimintaedellytysten kehittämiseen. Yhden esimerkin tästä tarjoavat aktiiviset muotoilu- ja cleantech-klusterimme. Toisen uusille yritykselle suunnatut sijoittumispalvelumme. Jos mietit yritystoiminnan aloittamista tai kehittämistä, ota epäröimättä yhteyttä. Mekin olemme yrittäjyyden kanssa tosissamme.