Näin saavut Lahden seudulle

 
 

Lahden Matkakeskus

Rautatieaseman yhteyteen rakennettu Lahden matkakeskus toimii alueen liikenteen keskuspaikkana yhdistäen lähi- ja kaukoliikenteen sekä eri liikennemuodot saumattomasti.
Matkakeskuksen tavoitteena on mahdollistaa sekä lähi- että kaukoliikenteessä helppo ja esteetön siirtyminen kulkumuodosta toiseen, esimerkiksi bussista toiseen bussiin, junaan tai kevyen liikenteen verkkoon sekä päinvastoin.

Lahden Matkakeskus


Lentokentältä Lahden seudulle alle tunnissa

Lahden seutu on entistä lähempänä kansainvälisiä matkailijoita. Kehäradan toiminnan käynnistyessä Helsinki-Vantaan lentokentältä pääsee nopeimmillaan alle tunnissa Lahteen.

Kehärata yhdistää toisiinsa juna- ja lentoliikenteen ja tuo sujuvuutta ja matkustusmukavuutta seudulle saapuville kansainvälisille matkailijoille.

Lisää informaatiota:
https://www.vr.fi/cs/vr/fi/keharata_kooste

Autolla on helppo tulla

Lahden seutu on loistavien kulkuyhteyksien päässä ja tänne on helppo tulla kaikista ilmansuunnista.

Etelästä
Etelän suunnasta Lahden seudulle saavutaan Lahden väylää (valtatie 4) joka muuttuu moottoritieksi (E75). E75 jatkuu Lahden ohi kohti Jyväskylää.

Pohjoisesta
Pohjoisesta tultaessa Lahden seudulle tuo moottoritie E75. Valtatie 24 tuo Lahden seudulle viihtyisien maisemien kautta läpi Padasjoen ja Asikkalan.

Idästä saavuttaessa Lahtea lähestytään valtatie nro 12 pitkin läpi kaupungin, tie jatkuu Tampereen suuntaan.

Lännestä saavutaan tietä nro 12 joka Lahden seudulle tultaessa muuttuu Hämeenlinnantieksi. Valtatie vie läpi kaupungin ja jatkuu kohti Kouvolaa.

Sisääntulotiet Liikenneviraston kartalla.


Lahden seudulle pääsee myös vihreästi junalla!

Lähiliikenne

Pääkaupunkiseudun lähiliikenteen Z-junalla pääsee Lahteen tunnin välein. Matka Helsingistä oikorataa pitkin kestää tunnin.

Taajamajunat (H-junat) kulkevat Lahdesta Riihimäen-Helsingin ja Kouvolan-Kotkan suuntaan. Ne pysähtyvät useimmilla väliasemilla.

Lahden seudulta juna-seisakkeja on Helsingistä Riihimäen kautta tultaessa Järvelässä, Lappilassa, Herralassa ja Kouvolaan päin mentäessä Villähde, Nastola ja Uusikylä.

Kaukoliikenne

Kaikki kaukoliikenteen matkustajajunat pysähtyvät Lahdessa, myös Pietarin ja Moskovan liikenne. Pietariin pääsee Allegrolla 2 h 45 minuutissa.

Matkakeskuksen valmistuttua linja-autoasema on nyt kätevästi samassa paikassa kuin rautatieasema, joten junasta linja-autoon vaihtaminen on entistä helpompaa.

Matkustusajat
Helsinki-Vantaa lentokenttä 50 min
Helsinki 48 min
Tampere 1 h 48 min
Pietari 2 h 45 min

Junien aikataulut ja liput

 
Lähden liikkeelle linkulla

Lahteen on hyvät ja monipuoliset joukkoliikenneyhteydet sekä pääkaupunkiseudulta että muualta Suomesta. Lahden linja-autoasema sijaitsee samassa paikassa Lahden rautatieaseman kanssa Lahden matkakeskuksessa

Lahden seudun muistakin kunnista löytyy linja-autoasemat ja niihin kulkee sekä paikallisliikennettä että kaukoliikenteenbusseja.

Paikallisliikenteen keskus on kauppatori.

Lentokentältä

Helsinki-Vantaan lentokentältä on vain tunnin matka Lahteen ja bussit kulkevat kerran tunnissa.
Aikataulut Matkahuollosta


Matkustajasatamat

Helsingin satamaterminaaleille pääsee useilla kaukoliikenteen bussivuoroilla.
Aikataulut Matkahuollosta