Orimattila - mukava maaseutukaupunki

 

Orimattila on lähes 16 300 asukkaan mukava maaseutukaupunki Päijät-Hämeen eteläreunalla. Pääkaupunkiseudulle on vajaan tunnin ajomatka.

Orimattilan keskustasta löytyy monipuolisesti palveluita. Kävelymatkan päässä on useita pientaloalueita, kerrostaloja on ydinkeskustassa. Kolmasosa kuntalaisista asuu maaseutukylissä kunnan eri puolilla. Nopeimmin kylistä on kasvanut Pennala, joka sijaitsee Lahden rajan tuntumassa.

Maisemallisesti Orimattila on vaihtelevaa. Kunnassa on laajoja peltoaukeita ja suuria erämaa-alueita kallioineen ja lampineen.

Tulevaisuuden asuinalueena on hyvien liikenneyhteyksien Henna, jossa rakentaminen alkaa lähivuosina. Henna sijaitsee kunnan länsiosassa, moottoritien ja oikoradan tuntumassa. Kaupungin tavoitteena on saada Hennaan oikoradalle henkilöliikenteen asema, paikka sille on jo valmiina. Junamatka Hennasta Helsinkiin kestää Z-paikallisjunalla alle 50 minuuttia. Alueen suunnittelu on käynnissä ja Hennaan on tulossa erityyppisten asuinalueiden lisäksi työpaikkoja sekä kaupallisia palveluita.

 

Orimattila faktaa

Perustettu 1865, kaupungiksi 1992

Pinta-ala 814 km2

Vesialue 29 km2

Asukkaita 16 293

Yrityksiä noin 1 000

Päiväkoteja 7

Kouluja 12 alakoulua, 2 yläkoulua, viestintäpainotteinen Erkko-lukio

Etäisyys Lahteen 23 km

 

Orimattilan kaupunki, Erkontie 9, 16300 Orimattila
(03) 888 111